Vanaf het moment dat ik ben geboren (1993) in het Limburgse Heerlen, is creatief bezig zijn mij met de paplepel ingegeven door mijn opa en moeder. Van kinds af aan ben ik dol op alles wat met tekenen en schilderen te maken heeft. Als jong meisje, 5 jaar oud, meldde ik me al aan voor mijn eerste schilderles. Vanaf dat moment was het bezig zijn met schilderen een rode draad in mijn leven: de kunstvakken op de middelbare school, mijn HBO-studie Creatieve Therapie (vaktherapie beeldend), schilderlessen in realisme en mijn werk als creatief therapeut in de psychiatrie.

“Mijn droom is in vervulling gegaan!”

Toen ik enkele jaren geleden werd geconfronteerd met de auto-immuunziekte Alopecia en er een intensief ziekteproces volgde, besloot ik het roer om te gooien en mijn onzekere baan als creatief therapeut te stoppen. Ik wilde mijn hart volgen en van het schilderen mijn werk maken. En zie hier: mijn droom is in vervulling gegaan!

Schilderen is voor mij altijd een manier geweest om te kunnen ontspannen, los te laten, op te laden en te verwerken. In mijn schilderijen zie ik ook altijd een stukje van mezelf terug: het engelengeduld, de gedrevenheid, de gevoeligheid, de diepgang, de passie en het perfectionisme. Mijn schilderstijl is te herkennen aan de gelaagdheid, de heldere en harmonische kleuren, het brede kleurenpalet, het oog voor detail en het realisme in combinatie met abstracte elementen.

Over Mij

Wist je dat...

  • …ik jarig ben op Valentijnsdag?
  • …ik zowel links- als rechtshandig ben met schilderen?
  • …ik vooral met de primaire kleuren acrylverf werk en dus alle kleuren zelf meng?
  • …ik samenwoon met mijn lieve partner in het mooie Heerlen?
  • …ik mijn atelier aan huis heb?

Schilderijen met een verhaal

Het concept ‘schilderijen met een verhaal’ is begonnen bij mijzelf. Mijn ziekteproces heeft me geïnspireerd om te werken aan een serie schilderijen over mijn ervaring met haaruitval. Zo heb ik het moeilijke deel van dit proces in beeld gebracht, maar ook de mooie delen, zoals de liefde voor mijn partner en de acceptatie van mijn lichaam. Deze verhalen geven diepgang aan de schilderijen en dat maakt het voor mij zo bijzonder.

Ook vanuit mijn achtergrond als creatief therapeut ben ik altijd geïnteresseerd naar het verhaal achter de mens. Niks mooiers om een (persoonlijk) stukje verhaal op wat voor manier dan ook in een schilderij te verwerken. Ik hou ervan als je naar een schilderij kijkt en het je raakt, omdat je op de een of andere manier iets van jezelf terugziet. Dat het schilderij je een fijn gevoel geeft, of rust. Of juist troost. Of dat een schilderij je terugbrengt naar een mooie herinnering. Ik vind dat die symboliek een schilderij levendig maakt, maar ook persoonlijk.

Mocht je interesse hebben in mijn werk, neem dan gerust contact met me op.