Vanaf het moment dat ik ben geboren (1993) in het Limburgse Heerlen, is creatief bezig zijn mij met de paplepel ingegeven door mijn opa en moeder. Van kinds af aan ben ik gefascineerd door alles wat met tekenen en schilderen te maken heeft. Het zal dan ook niet verbazen dat ik mij op mijn 5e aanmeldde voor mijn eerste schilderles. Vervolgens liep het schilderen als een rode draad door mijn leven; de kunstvakken op de middelbare school, mijn HBO-studie Creatieve Therapie (vaktherapie beeldend), schilderlessen in realisme en mijn werk als creatief therapeut in de psychiatrie.

Schilderen is voor mij altijd een manier geweest om te kunnen ontspannen, los te laten, op te laden en te verwerken. Daar, waar ik mijzelf soms kon verliezen in de alledaagse drukte, heb ik mij altijd kunnen terugvinden tijdens het schilderen. Hierbij kan ik écht mijzelf zijn en is volop ruimte voor al mijn creatieve ideeën. Eenmaal die flow gevonden, stroomt de creativiteit in overvloed en kan ik schilderen van ´s morgens vroeg tot ´s avonds laat.

Enige tijd geleden begon mijn gezondheid te haperen en werd ik geconfronteerd met een auto-immuunziekte, waarbij ik al mijn haren verloor. Er volgde een intensief ziekteproces en de behoefte om mijn hart te volgen werd alsmaar groter. Ik besloot het roer om te gooien en te stoppen met mijn (onzekere) baan als creatief therapeut in de zorg en in het onderwijs. Eindelijk was er ruimte voor mijn droom om van het schilderen mijn werk te maken. En zie hier: mijn droom is in vervulling gegaan!

Momenteel schilder ik het liefst met acrylverf, aangezien deze verf redelijk vlug droogt. Dit geeft me de mogelijkheid om snel in meerdere lagen te werken. Mijn schilderstijl is te herkennen aan de gelaagdheid, de heldere en harmonische kleuren, het brede kleurenpalet, het oog voor detail en het realisme in combinatie met abstracte elementen. In mijn schilderijen zie ik mezelf altijd terug: het engelengeduld, de positiviteit, de gedrevenheid, de gevoeligheid, de diepgang, de passie en het perfectionisme.

Schilderijen met een verhaal fascineren mij het meest, met name de verhalen over ervaringen in ons leven. Bepaalde gebeurtenissen, herinneringen of emoties als thema kunnen een schilderij bijzonder maken. Om die reden ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen verhaal en werk ik momenteel aan een serie schilderijen over de auto-immuunziekte Alopecia. Naast het schilderen van die verhalen, kan ik ook ontzettend genieten van decoratief schilderen. Bloemen zijn vaak mijn favoriet, al beperk ik mij niet tot één specifiek onderwerp. Ik heb een zeer brede interesse. Ik kan overal inspiratie opdoen voor een nieuw schilderij; van een mooie plek in de natuur tot een boeiend (levens)verhaal. Het maakt niet uit welk onderwerp aan de orde is, ik schilder altijd met passie en liefde!

Tegenwoordig woon ik weer in mijn geboorteplaats en schilder ik op een heerlijk rustig plekje op de bovenverdieping van mijn huis.